Att förändra ett smycke eller låta 

göra ett nytt...

Man kan "pimpa" sina smycken. Vi kan t ex lägga till briljanter, safirer i olika färger eller någon annan sten på ditt befintliga smycke. Man kan förändra sitt smycke, så det blir som du vill ha det. Vi kan alltså lägga till, ta bort, bygga om, ändra form och utseende. Vi kan ändra storlek och längd. Vi kan reparera dina smycken eller varför inte låta putsa upp dem, så de blir som nya. Du bestämmer.

Att göra om...

...är helt OK. Att få ha kvar t ex sin mammas ring, men i ett nytt utförande som passar mer med din egen stil idag. På så sätt kommer du att använda den dagligen istället för att den ligger i en låda och aldrig riktigt passar. Man kan faktiskt både äta kakan och ha den kvar. 


Så här såg ringen ut från början. Vi behöll mittenpartiet med fattningarna, som var i bra skick

Sedan bytte vi ut ringskenan.  Vi gjorde den lite kraftigare och rak. 

Violá! Briljanterna kom fram mer och  kändes dessutom större. 


Att låta göra ett smycke...

är en spännande process. Från tanke till färdigt smycke. Det kan börja med att du funderat på något speciellt smycke som du skulle vilja ha. Vi behöver ha en "ingång" som jag kallar det. Någon form av start och det kan vara en form, färg eller något som du tycker om. En idé om ett smycke, helt enkelt. Sedan går vi igenom vad som går att göra och ofta kan det sluta med flera olika alternativ innan vi hittat rätt. Vi skissar, visar, försöker göra små modeller för att kunna se hur smycket skulle se ut när det är klart. Vi har även 3D-program som gör att det går att få fram fina skisser på tänkt smycke. Att få tillverkat ett eget smycke betyder att det blir helt unikt, det enda i sin sort - i hela universum. En himlastormande tanke. Ett smycke - bara för dig! Eller för någon du tycker mycket om!


Att smälta om...

Man kan också smälta om en del smycken. Rådgör med oss om vad som är möjligt. Kanske räcker det till ett nytt. Annars kan man lägga till guld eller byta in.


Diamanter

 ...är självklart konfliktfria hos oss. Diamanter över 0,25 ct levereras med Certifikat, GIA eller HRD och handlas enbart via leverantörer anslutna till den s k Kimberleyprocessen. Vet du om att diamanter finns i många olika färger?  T ex olika härliga blå och gröna nyanser. Sköna bruna, grå, champagnefärgade och både guldgula och citrongula. Kontakta oss för att få veta mer!
Färgkarameller

Önskar du någon annan sten i sprakande färg, så kan vi ordna fram det mesta.

Kvartser i olika färger och nyanser

Topaser, Ametister, Citriner