Storleksguide

Hur mäter man ringstorlek?

För att mäta ringstorlek kan du ta en befintlig ring och mäta tvärs över med en linjal eller skjutmått och mäta innermåttet på ringen, dvs innerdiametern i mm, t ex 18 mm. Då är ringens storlek 18.

Du kan också maila oss på etenadesign@gmail.com och beställa ett ringmått. Eller beställ via shopen "Ringmått". Ringmåttet kostar 40:- Du betalar frakt, 59:-, men får en värdecheck på 59:- då du beställer din nya favoritring eller ett annat smycke. Kontakta oss vid frågor.

Måttet trär du på fingret och läser av siffrorna som står i den runda punkten, som är ett förstoringsglas till siffrorna under. Siffrorna är omkretsen i mm. För att få storleken dividerar man med 3,14. Tex siffran 55 visas. Dividera med 3,14 = 17,51. Din storlek är mellan 17,5. Får du en siffra mellan två storlekar väljer du det som är närmast.

Längd på halsband?

För att mäta hur lång halskedja du vill ha kan du t ex mäta en befintlig kedja eller ta ett band/snöre i lagom längd runt halsen och mäta hur långt det är. Måtten är i cm. Vill du ge bort ett halsband i present och är osäker på längd? Då brukar 42 cm vara den vanligaste längden, men det går självklart att byta om en annan längd skulle önskas. Maila oss då så ordnar vi det.

Guide för längd på kedjor 

Längder i centimeter. För andra längder - kontakta oss.